TÉMÁK, Kategóriák

Ismerje meg a csontritkulás ok-okozati tényezőit

571
HOZZÁSZÓLÁS:

A csontritkulásos (oszteoporózisos) esetek 95%-a személyes szokásainkkal hozható kapcsolatba. Bár a szakemberek egy része szerint nehéz megállapítani ezek pontos okait, az újabb felmérések és vizsgálati eredmények fényében kimondható, hogy a folyamat több, jól definiálható tényező együttesét jelenti az esetek többségében. csontritkulas-10

A legtöbb civilizációs betegség kialakulásában (nagyjából) a mindenkori egészségügynek 10 százaléknyi, a genetikai adottságnak legfeljebb 15-20, a környezetnek 20-25, az életmódnak pedig legalább 50 százalékos szerepe van.

Az életvitelnek a betegségek 85-90 százalékában közvetett, de mérhető befolyásoló szerepe van.

A csontritkulás kialakulásának valószínűségét a felsoroltak közül a környezeti és életmódbeli tényezők befolyásolják jelentős mértékben!

Mindezek mellett természetesen a csontritkulás esetében is szólni kell a népességrobbanásról és a diagnosztikai módszerek fejlődéséről, mint olyan tényezőkről, amelyek a betegek számának emelkedését vonták maguk után.

Ma a veszélyeztetettebb népesség magasabb kort ér meg, mint a korábbi évszázadokban, és az idősebb korosztály részaránya is növekszik a lakosságon belül. Az orvosi műszerek fejlődése és a tudományos ismeretek növekedése lehetővé teszi, hogy olyan embereknél is felfedezzék a kórképet, akiknél a korábbi évtizedekben nem tudták felismerni.

Tény, hogy mindezek valóban szerepet kaphattak a statisztikák negatív irányú eltolódásában, de nem adhatnak teljes egészében logikus magyarázatot a csontritkulás “járványszerűvé” válására.

Egyes források szerint az oszteoporózis tömeges méretűvé válása 3 fő okra vezethető vissza:

  1. A krónikus táplálkozási hiányra,
  2. a hormonális egyensúly felborulására,
  3. valamint  a környezetkárosító – így az emberi szervezetet is romboló – tényezőkre.

Mások emellett még kiemelt szerepet tulajdonítanak a mozgás és aktivitásszegénységnek, a gyógyszerek csontritkulást okozó illetve fokozó hatásának, és az ún. életúti stressznyomásnak is.

Szintén hangsúlyosnak tartják a szenvedélyártalmak (alkohot nikotin, drog) elsődleges csontanyagcsere-befolyásoló hatását, és ma már nem ritka az osteoporosis összefüggésbe hozása az új típusú ártalmakkal.

A mérvadó szakirodalmak ez utóbbiak közé sorolják a vibrációs hatásokat, elektromágneses téringadozásokat, gravitációs és mágneses térerőhatásokat, a mikrohullám és infrahang jelenleg még kevésbé ismert következményeit, s végül, de nem utolsósorban az emberek általános és tömeges elszakadását a természetes anyagoktól és környezettől.

571
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]